مقدمه
شاید تاکنون بارها نام میلگرد را شنیده باشید اما میدانید این میلههای فولادی چه کمک بزرگی به صنعت ساختمانسازی کردند؟
در این مقاله میخواهیم با انواع میلگرد و کاربردهای آن در صنعت ساختمانسازی آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
میلگرد چیست؟
میلگردها میلههای فولادی هستند که در دو نوع ساده و آجدار برای تقویت و افزایش مقاومت کششی بتن مورد استفاده قرار میگیرند.
بتن در برابر نیروهای فشاری مقاومت خوب و بالایی دارد اما مشکل اصلی آن مقاومت پایین در برابر کشش و چرخش است که با اضافه کردن و کمک گرفتن از میلگرد میتوان این ضعف را برطرف و سازههایی با تحمل بالا در برابر نیروهای کششی، خمشی، پیچشی و برشی طراحی نمود.
مهمترین وجه اشتراک بین میلگرد و بتن ضریب انبساط دمایی آنهاست. به دلیل نزدیک بودن این ضریب این امکان وجود دارد تا در کنار هم مانع از بروز تنشهای اضافی در ساختار بتن در شرایط دمایی مختلف شود و این مسئله از تخریب زودهنگام بتن جلوگیری می کند.
همانطور که گفتیم میلگردها در دو نوع ساده و آجدار تولید میشوند اما منظور از میلگرد آجدار چیست؟
همه میلگردها به صورت صاف و صیقلی ساخته نمیشوند و به منظور جلوگیری از لغزش آنها در ساختار بتنی، میلگرد را به صورت آجدار میسازند.
معیارهای دیگری که منجر به طبقهبندی میلگرد میشود نوع آج و مقاومت میلگرد است. نوع آج به صورت چشمی قابل رویت و تشخیص است اما تعیین مقاومت میلگرد نیاز به آزمایشهای خاصی دارد که در مقالههای بعدی به آنها میپردازیم.
انواع میلگرد و کاربرد آن ها:
میلگرد نوع A1:
این میلگرد بدون آج بوده و به آن میلگرد ساده گفته می شود. مقاومت بالایی ندارد و برای عملیات جوشکاری مناسب نیست.
میلگرد نوع A2:
این میلگرد دارای آج است و نسبت به نوع A1 از مقاومت بالاتری برخوردار است. نوع آج این میلگردها به صورت مارپیچ است و بیشتر برای ساخت خاموتها مورد استفاده قرار میگیرد.
میلگرد نوع A3:
این میلگرد نیز دارای آج میباشد با این تفاوت که آج آنها به صورت جناغی است و دارای مقاومت بالاتری نسبت به میلگردهای A2 می باشد. از این میلگردها برای تیر و ستون در ساختمان استفاده میشود.
میلگرد نوع A4:
این میلگردها با بالاترین مقاومت دارای آج مرکب هستند و جوش پذیری بالایی دارند.از این نوع میلگردها در دیوارهای برشی و قابهای خمشی استفاده میشود. لازم به ذکر است قیمت این میلگرد از سایر میلگردها بالاتر است.
سایز میلگردها:
سایز میلگردها بر اساس قطر آنها تقسیمبندی شده و از سایز ۸ تا ۵۰ میلیمتر تولید میشوند.
اگر شما هم در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارید ممکن است به صورت چشمی قادر به تشخیص سایز میلگرد باشید اما برای تشخیص دقیق سایز میلگرد بهتر است اندازهگیری قطر دقیق و با کولیس انجام شود.
نتیجه گیری:
برای انتخاب هر مصالح ساختمانی از جمله میلگرد لازم است که آنها را بشناسیم تا انتخاب درست و کارآمدی داشته باشیم.با انواع میلگرد و کاربرد آنها در صنعت ساختمانسازی آشنا شدیم.شما دوست دارید مصالح ساختمانی بعدی که میشناسید کدام مصالح ساختمانی باشد ؟ برامون کامنت بزارید تا در مورد آنها با هم اطلاعات کسب کنیم و به دانش ساختمان خودمان اضافه کنیم.